2012. október 12., péntek

Amerikai palacsinta

Hozzávalók 8 darabhoz:
A tésztához:
  • 500 g natúr joghurt
  • 2 db tojássárgája
  • 2 db tojásfehérje
  • 300 g búzaliszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 4 g só
  • 40 g porcukor
  • 4 ml étolaj
A tálaláshoz:
Lekvár, gyümölcs, csoki szirup vagy juharszirup
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjét verjük kemény habbá. Míg a tojásfehérje habosodik, az összes többi hozzávalót a tojássárgával együtt tegyük egy tálba, és keverjük őket csomómentesre. A habbá verődött tojásfehérjét is keverjük hozzá a masszához. Tegyünk a serpenyőbe kevés olajat, majd akkora adagot öntsünk a tésztából a forró serpenyőbe, hogy magától kb. 10 cm átmérőjű körré terüljön. Mikor az alja elválik a serpenyőtől, nyúljunk alá, és fordítsuk át. Mikor a másik oldala is aranybarnára sült, kész az amerikai palacsinta. Ízlés szerint öntetekkel, lekvárokkal, pudingokkal, vagy friss gyümölcsökkel tálaljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése