2012. október 12., péntek

Brownie

Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg 70%-os étcsokoládé
  • 30 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 3 tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 10 dkg dió durvára törve
  • Csokimáz:
  • 7 ek. tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A vajat a csokoládéval együtt, állandó keverés mellett felolvasztjuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, majd a felolvadt masszához hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot és a vaníliáscukrot.
A tojásokat egymás után bele keverjük, majd az egészet átöntjük egy edénybe. Utána beleszórjuk a lisztet a kakaóval, majd a legvégén a durvára tört diót.
Egy kb. 28 x 23 cm-es forma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntötjük a masszát és elsimítjuk. Alulról a második sínen, 180 fokon és kb. 30 percig kell sütni. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és a formában hagyva, egy rácson, kb. 15 percig hűlni hagyjuk. Ezután kiszedjük a formából.
A mázhoz felolvasztjuk a csokoládét a 7 kanál tejszínnel, majd ezzel a sűrű krémmel vonjuk be a süteményt. Egy óra hosszára a hűtőbe tesszük és készen is van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése