2012. október 12., péntek

Cukkinis csirkeragu

Hozzávalók:
  • 1 közepes méretű cukkini
  • náhány szál bébikukorica
  • bacon szalonna
  • 2 csirkecomb vagy csirkemell
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz paradicsom szósz, vagy akár tejföl
  • majoranna, kakukkfű, só bors


Elkészítés:

A csirkehúst kockázzuk fel, majd sózzuk, borsozzuk, és tegyük félre. A szalonnát és a hagymát vágjuk apróra. A cukkinit és a bébikukoricát tisztítsuk és pucoljuk meg, majd azonos méretű szeletekre, vagy kockákra vágjuk. Ezt követően kevés zsíradékon pirítsuk le a szalonnát, madj a hagymát. Utána pirítsuk meg a húst, és öntsük rá a zöldségeket. Kevés vízzel engedjük fel és fedő alatt pároljuk. Ha a levének a nagyja elfőtt, akkor öntsük rá a paradicsomszószt vagy a tejfölt, fűszerezzük meg, és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát. Addig főzzük míg a szóósz kellőképpen be nem sűrűsödik. Rizzsel vagy pirítóssal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése