2012. október 12., péntek

Epres szendvics süti

Hozzávalók 4 adaghoz:
(Elkészítési idő: 23 perc)
Tészta:
1,5 csésze (200 gramm) finomliszt
3/4 csésze kókuszliszt
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1/2 csésze tej
3 csepp vaníliaaroma

Töltelék:
tejszín vagy tojáshab
1 csésze (255 gramm) eper

Elkészítés:
1, Melegítsd elő a sütőt 350 fokra, a sütőrácsot középre tedd be!
2, Keverd össze az hozzávalókat, majd kezeiddel gyúrd a tésztát. Amikor már összeállt a tészta, sodrófával lapítsd ki egy centiméter vastagságúra, majd süteményszaggatóval vágd ki a formákat.
3, Sütőpapíron süsd 17-18 percig, de előbb is kiveheted ha látod,hogy barnul a süti széle.
4, Pár percnyi hűlés után pöttyözd körbe tejszínhabbal a sütit, majd a közepére tegyél egy kanálnyi összezúzott epret.
5, Tedd rá a szendvics tetejét és már fogyaszthatod is!

Extra tippek:
- Az ínyencek bátran helyettesítsék a finomlisztet pirított mandulából készült liszttel, a tejet pedig kókusztejjel.
- Az eper helyett használhatunk más gyümölcsöt is vagy lekvárt, amit dúsíthatunk csokicseppekkel, müzlivel vagy joghurttal.
- Reszeljünk citromhéjat az eperbe a pikánsabb ízért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése