2012. október 12., péntek

Forró csoki



Hozzávalók 4 személyre:
• 1 csomag jó minőségű kakaópor (lehetőleg belga)
• narancs
• fahéj
• cukor
• tejszínhab a díszítéshez


Elkészítés:
Tegyünk fel forrni tejet, tegyünk bele vaníliás cukrot, fahéjat és narancshéjat is reszelhetünk bele. Aki nem szeret játszani a fűszerekkel vegyen mézeskalács fűszerkeveréket és egyszerűen öntse bele. Amíg forr a tej, fogjunk egy bögrét tegyünk bele egyenlő arányban kakaóport és cukrot. Ha felforrt a tej, vegyük kisebbre a lángot, és egy merőkanál segítségével merjünk egy kis tejet a kakaós, cukros bögrébe. Annyi tejet tegyünk bele, hogy egy masszát kapjunk. Fokozatosan hígíthatjuk. Kezdjük el önteni a bögréből a kakaót a tejbe és közben keverjük. Folyamatosan keverjük, így nem lesz csomós. Ha úgy érezzük több kakaóra van szükség, mert nem elég sűrű, semmiképp ne tegyük a kakaót közvetlenül a tejbe, mert becsomósodik. Akkor jó, ha kicsit sűrűbb, mint a kakaó, de hígabb, mint a puding.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése