Hozzávalók 4
személyre:
• 1 csomag
jó minőségű kakaópor (lehetőleg belga)
• narancs
• fahéj
• cukor
• tejszínhab
a díszítéshez
Elkészítés:
Tegyünk fel
forrni tejet, tegyünk bele vaníliás cukrot, fahéjat és narancshéjat
is reszelhetünk bele. Aki nem szeret játszani a fűszerekkel vegyen mézeskalács
fűszerkeveréket és egyszerűen öntse bele. Amíg forr a tej, fogjunk egy bögrét
tegyünk bele egyenlő arányban kakaóport és cukrot. Ha felforrt a tej, vegyük
kisebbre a lángot, és egy merőkanál segítségével merjünk egy kis tejet a
kakaós, cukros bögrébe. Annyi tejet tegyünk bele, hogy egy masszát kapjunk.
Fokozatosan hígíthatjuk. Kezdjük el önteni a bögréből a kakaót a tejbe és
közben keverjük. Folyamatosan keverjük, így nem lesz csomós. Ha úgy
érezzük több kakaóra van szükség, mert nem elég sűrű, semmiképp ne tegyük a
kakaót közvetlenül a tejbe, mert becsomósodik. Akkor jó, ha kicsit sűrűbb,
mint a kakaó, de hígabb, mint a puding.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése