2012. október 12., péntek

csokicsoda



150 g étcsokoládé (magas kakaótartalommal)
6 tojás
150 g vaj
125 g cukor
csipetnyi só
150 g liszt
1 tk sütőpor
15 g kakaó (cukrozatlan)

Elkészítés:
Egy közepes sütőformát kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. A vajat kikeverjük a cukorral, a csokoládét megolvasztva hozzáadagoljuk, illetve két tojást is belekeverünk. A lisztet, kakaót, sütőport is összekeverjük, majd az előző krémmel homogénné vegyítjük. 4 tojás fehérjét felverjük a sóval, majd óvatosan összekeverjük a masszánkkal. Az egészet beletöltjük a formába és körülbelül 180 fokon 40-45 percig (tűpróbáig) sütjük. Ha megsült a sütink, ízlés szerint mázat is tehetünk rá: 150 g étcsokoládé és 1 teáskanál olaj keverékét megolvasztjuk, majd a kihűlt süti tetején elkenjük. Tálalásnál tejszínhabot és csokiforgácsot, illetve kakaóport szórhatunk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése